Utforsk Telemark

English

Norsk

Norsk Skieventyr

 1. Norsk Skieventyr med Sondre-statuen
  Skimuseet i Morgedal formidlar Telemark og Noreg si skihistorie med interaktive utstillingar og fartsfylte filmar. I tillegg er der ein fantastisk vasspark for store og små.
  1. 1 May 202415 Sep 2024
 2. Vassparken i Morgedal
  Ved Norsk Skieventyr finn du Vassparken. Den har ein 45 meter lang kopi av Morgedalsvassdraget. Her kan borna leike seg med fløyting av tømmerstokkar og produksjon av straum. I tillegg kan du låne sjakkbrikker inne på museet for å nytte det store sjakkbordet i parken. Tett ved Norsk Skieventyr finn du og ein stor leikeplass med Zipp-line.
  1. 1 May 202415 Sep 2024
 3. Matlaging, lunsj på museumskafeen i Morgedal - Kantina til Bjaaland
  Ta deg ei pause og nyt deilig mat i kafeen på Norsk Skieventyr - eller kanskje den beste kaffien og "sjavgjort" Italiensk iskrem med smakar av frukt og bær frå Vest-Telemark!
 4. Fleire av musea våre har museumsbutikk med eit rikt utval suvenirar, gåve- og interiørartiklar, leiker, bøker og lokalt tilverka handverksprodukt. Me har noko for alle smakar, aldrar og lommebøker! Kom og sjå!
 5. Skiløpar utanfor Sondres fødestad Øverbø i Morgedal.
  Øverbø er Sondre Norheim, den moderne skisportens far, sin fødeplass.

Overnattingsmuligheter

 1. mann og liten gutt foran Lavvo glampingtelt på Morgedal Camping & Lavvo Glamping
  Morgedal Camping & Lavvo Glamping er en idyllisk og fredelig liten campingplass ved Morgedalsvannet i vakre Morgedal - den moderne skisportens vugge.
 2. hagen bak Morgedal Hotell
  Velkommen til nyoppussede Morgedal Hotel. Hotellet er et familiehotell, tuftet på godt vertskap. Hotellet varmes opp med ren, grønn energi.

Ikke gå glipp av