For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Other Websites

Sign up - Contact

Nyhetsbrev - Kontakt

Topp sommeraktiviteter

En sommerferie i Telemark kan by på opplevelser av mange slag! Her kan man velge mellom alt fra å slange seg på solvarme svaberg på kysten til å trave i timevis på Hardangervidda, Norges største nasjonalpark. For barna er mulighetene mange; Eventyrfabrikken, badeland i Langesund, Skien og på Rjukan, Sommarland i Bø, Klatreparken i Skien fritidspark og gårdsbesøk, bare for å nevne noe. For fysiske utskeielser med sykkel og kano er også mulighetene mange i vårt kontrastrike og spennende fylke.


Telemarkskanalen

Telemarkskanalen, som strekker seg over 105 km fra Skien til Dalen kan tilby en rik kulturhistorie, et naturskjønt landskap og sluseanlegg som fortsatt står slik de sto for over 100 år siden. De to nostalgiske kanalbåtene M/S Victoria og M/S Henrik Ibsen seiler i rute mellom Skien og Dalen fra mai til september, og tilbyr kanalcruise fra to til elleve timer. Den noe nyere M/S Telemarken seiler mellom Akkerhaugen og Lunde.


 
Vandring i Telemark

Telemark har mange vandremuligheter helt fra den vakre kystlinjen, til de myke dalene I Vrådal og Nissedal, til spektakulære turer langs Telemarkskanalen opp til Hardangerviddas høyfjellsplatå, Populære turstier er blant annet Lårdalsstien i Tokke, Falkeriset i Rauland, topptur opp Gaustatoppen på Rjukan, Hægefjell i Vrådal, og Solstien på Rjukan, som ble bygget med hjelp fra sherpaer fra Tibet.

 

Golf

Telemark kan tilby flere gode golfbaner, alle i vakre omgivelser. Kragerø Golfpark og Lønne Golfklubb i Kragerø, Grenland Golfklubb i Skien, Vrådal Panorama Golf Putting i Vrådal og Norsjø Golfpark ved bredden av Norsjø i Midt-Telemark.

Kulturattraksjoner

Noe av det som karakteriserer Telemark er en sterk kulturidentitet. Telemarks historiske bygninger forteller oss en historie fra den 900 år gamle stavkirken i Heddal til det moderne Vest-Telemark museum. Museene i ulike størrelser gir et levende bilde av hvordan livet i Telemark artet seg langs kysten, i byene og på landsbygda.

Fiske

Telemark er et av Norges beste fiske-fylker, og kan tilby hav-, innsjø-, elve-, og fjellfiske. Et av Europas beste dypvannsfiskeområder befinner seg like utenfor Langesund. Ørret er den vanligste fangsten i innlandet.

 

Båtturer i Telemark

Telemarksnaturen er perfekt for båtaktiviteter, og mulighetene er mange. Kragerø RIB tilbyr havrafting og RIB-turer i skjærgården. Ferjene i Brevik og Kragerø bringer passasjerene til mange av de vakre øyene på Telemarkskysten. M/F Fjellvåken seiler i rute mellom Skinnarbu og Mogen, og cruiser over Møsvatn på Hardangervidda. I Vrådal seiler den gamle veteranbåten Fram på innsjøen Nisser, mens en sjarmerende liten kabelferje bringer folk over Nisser fra Sundodden til Fjone. Kanalbåtene M/S Henrik Ibsen, M/S Victoria og M/S Telemarken seiler på Telemarkskanalen fra mai til september.

Badeland

Bø Sommarland er Norges største vannpark. Den har Norges største berg- og- dalbane i vann, og en av verdens største kunstige surfebølger. Nyt innendørsbadelandet Rjukanbadet på Rjukan, og Skien fritidspark i Skien. Skjærgården Badepark i Langesund tilbyr både innendørs og utendørs basseng, og ligger i havkanten.

 

Padling

Telemark myldrer av elver, innsjøer og kanaler, noe som skaper flotte muligheter for padling. Helt fra det åpne hav, med sine mange øyer, gjennom skogsområder med elver og innsjøer og opp til Hardangervidda. Telemarkskanalen er spesielt populær for padlere, med sine mange sluser, trange kanaler og vakre innsjøer.

 

Sykling

Telemark er et spennende område for syklister, og det er mange ulike ruter å velge mellom: Øyhopping utenfor Kragerø, offroad-sykling I Nissedal, terrengsyklingsparken i Vrådal, og terrengsykling på Hardanger med sin mektige høyfjellsnatur. En av de mest populære sykkelveiene går langs Telemarkskanalen, fra Ulefoss til Dalen. Man kan leie sykler i Lunde, Dalen, Rauland, Vrådal og Rjukan.

Festivaler

Telemark er det fylket i Norge som har flest festivaler. Blant annet kan man bli med på: Porsgrunn Internasjonale Teater festival, Country festivalen i Seljord, Skåtøy vise og poesi festival, Mersmak matfestival i Skien, Bacalao festivalen i Brevik, Sjømat og fiske festivalen i Langesund, for å nevne noen. Sjekk arrangementskalenderen for oversikt over festivaler i nærheten.

 

Barnas Telemark

Gårdsbesøk er en populær aktivitet for barnefamilier, og de fleste områdene i Telemark tilbyr dette. Selvfølgelig er også badelandene i Bø, Skien Langesund og Rjukan veldig populære blant de yngste. Himalayaparken i Skien, Sjøormtårnet i Seljord og Wakeboarding i Norsjø ferieland er også gode tilbud til barnefamilier. Telemark museum tilbyr daglig aktiviteter for barn på alle sine museer.

Søk overnatting

kategori:
Sted:

Søk ting å gjøre

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:
Datoer

Mat og drikke

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av